Concertagenda

concert TDK Eigenwijs 2024 - Gloria

2024 – Gloria

Ons meest recente concert vond plaats op 17 maart 2024 in de Nieuwe Kerk in Amersfoort. Op het programma stonden het Gloria van Vivaldi en werken van o.a. Pergolesi, Fauré, Boulanger en Ešenvalds. Sopranen Estelle de Koning en Joelle Ocheng en alt Neline Adams werkten aan het concert mee als solisten, Toko Tsuchiya begeleidde het geheel op piano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Vive la femme!” – 1 juli 2023

De stukken die op het programma stonden, belichtten alle een bepaald aspect van het vrouw-zijn. De vrouw als moeder, dochter, geliefde. Wijs, zorgzaam, vastberaden, dromerig, lief, verliefd, afgewezen, verbitterd, door het leven getekend, wraaklustig, gemeen: we hoorden het onder andere terug in Mother to Son ((Gwyneth Walker), in het Hexenlied (Mendelssohn), in Nigra Sum (Casals), in I’m gonna wash that man right outa my hair (uit ‘South Pacific’). Een verrassend programma op een passende locatie. 

2022 – Herfstconcert ‘Autumnleaves’ in de Nieuwe Kerk in Amersfoort

 

 

2022 – project MISA CRIOLLA

TDK Eigenwijs - Misa Criolla

Vanwege de grote belangstelling hadden we twee concerten in plaats van één; het eerste cocert was vervroegd naar 15:15 uur en het tweede is om 17 uur gehouden.

De Misa Criolla werd in samenwerking met vrouwenkoor Mevrouw De Vries uitgevoerd. De soliste die ons bij de Misa begeleidde, is de mezzosopraan Itzel Medecigo (zie haar website https://www.itzelmedecigo.com/). Daarnaast werd de instrumentale begeleiding door Los Criollos en Fred Abbingh verzorgd. Itzel Medecigo en Los Criollos hebben tijdens ons concert ook zelf met een aantal intermezzo’s eigen stukken ten gehore gebracht.