Concertagenda

concert TDK Eigenwijs 2024 - Gloria

GLORIA

Ons eerstvolgende concert vindt plaats op 17 maart 2024 in de Nieuwe Kerk in Amersfoort. Op het programma staan het Gloria van Vivaldi en werken van o.a. Fauré, Boulanger en Ešenvalds. Het concert begint om 15.00 uur.

Toegangskaartjes kosten in de voorverkoop €13,50 en aan de kassa €15. De kaartjes kunnen besteld worden door het bedrag over te maken naar rekeningnummer NL20 RABO 0139 0813 99 t.n.v. Toonkunst Dameskoor, o.v.v. “Gloria” en de voor- en achternamen van degenen voor wie de kaartjes bestemd zijn.

 

“Vive la femme!” – 1 juli 2023

De stukken die op het programma stonden, belichtten alle een bepaald aspect van het vrouw-zijn. De vrouw als moeder, dochter, geliefde. Wijs, zorgzaam, vastberaden, dromerig, lief, verliefd, afgewezen, verbitterd, door het leven getekend, wraaklustig, gemeen: we hoorden het onder andere terug in Mother to Son ((Gwyneth Walker), in het Hexenlied (Mendelssohn), in Nigra Sum (Casals), in I’m gonna wash that man right outa my hair (uit ‘South Pacific’). Een verrassend programma op een passende locatie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons herfstconcert “Autumn leaves” heeft plaatsgevonden op zaterdag 15 oktober 2022 in de Nieuwe Kerk te Amersfoort

 

Ons optreden op 20 februari 2022:

Project: MISA CRIOLLA

TDK Eigenwijs - Misa Criolla

Vanwege de grote belangstelling hadden we twee concerten in plaats van één; het eerste cocert was vervroegd naar 15:15 uur en het tweede is om 17 uur gehouden!

De Misa Criolla werd in samenwerking met vrouwenkoor Mevrouw De Vries uitgevoerd! De soliste die ons bij de Misa begeleidde, is de mezzosopraan Itzel Medecigo (zie haar website https://www.itzelmedecigo.com/). Daarnaast werd de instrumentale begeleiding door Los Criollos en Fred Abbingh verzorgd. Itzel Medecigo en Los Criollos hebben tijdens ons concert ook zelf met een aantal intermezzo’s eigen stukken ten gehore gebracht.